Wie zijn we

Cosanta is uw partner als het gaat om al uw vraagstukken met betrekking tot het werken met gevaarlijke stoffen. Wij ondersteunen bedrijven bij het preventief voorkomen van gezondheidsrisico's door blootstelling aan gevaarlijke stoffen.

Dat doen we:

  • door Advies
  • door Training
  • met onze online tool Stoffenmanager®

Cosanta heeft als doel te zorgen voor onafhankelijkheid, kwaliteit, continuïteit en actualiteit van de online tool Stoffenmanager®. De mensen van Cosanta zijn vanaf het eerste uur betrokken geweest bij de ontwikkeling van Stoffenmanager® vanaf 2003. Cosanta heeft Stoffenmanager® ontwikkeld tot een 'platform'. Het platform bestaat naast de tool Stoffenmanager®, onder andere uit een helpdesk, trainingen, implementatieactiviteiten op locatie, coaching van bedrijven en netwerkbijeenkomsten.

 

Als sociaal bewogen organisatie steunen we initiatieven in binnen- en buitenland als het gaat om de gezondheid van werknemers en het terugdringen van mogelijke gezondheidsrisico's. Onze oud collega Koen Verbist is in 2016 en 2017 naar Vietnam gereist om, in het kader van de buitenlandbeurs van de NVVA (Nederlandse Vereniging voor Arbeidshygiëne) en de initiatieven van de Fair wear Foundation, daar in kaart te brengen hoe het met de arbeidsomstandigheden en dan met name op het gebied van gevaarlijke stoffen, is gesteld. 

De historie

Cosanta is ontstaan in 2014 als spin out van TNO en Arbo Unie. Samen met onze IT partner EY (Ernst & Young) zorgen we voor de verdere doorontwikkeling van Stoffenmanager®. Onze klanten komen niet alleen uit Nederland maar ook uit Europa en andere delen van de wereld. Door kennisorganisaties als TNO, Arbo Unie en deelnemende kennisinstituten die in de Internationale Wetenschappelijke Adviesraad (Scientific Board) van Stoffenmanager® zitten, worden we gevoed met de laatste wetenschappelijke inzichten die wij praktisch vertalen in Stoffenmanager® en in onze overige dienstverlening. Maar ook onze klanten vormen een belangrijk klankbord en denken actief mee in de verdere doorontwikkeling van Stoffenmanager® vanuit hun dagelijkse praktijk. Co-funding behoort dan ook tot de mogelijkheden.

Hieronder ziet u onze gegevens. Nieuwsgierig we we zijn? Klik door op de visitekaartjes!

 

De mensen achter Cosanta

Albert Hollander
Algemeen Directeur
+31 (0) 6 1825 1715
Henri Heussen
Technisch Directeur
+31 (0)6 1825 1720
Ina Dijkman
Consultant
+31 (0)6 1828 9820
Leonie de Jong
Opleider/Consultant gevaarlijke Stoffen
+31 (0)6 1835 5630
Karin Overdijk
Marketing en Salesmanager
+31 (0)6 1825 1714
Daniela Treutlein
Business and Salesmanager Duitsland
+49 15157331507