Daniela Treutlein

Mijn naam is Daniela Treutlein. Ik werk als Business en Sales Manager voor Cosanta BV in Duitsland, Bonn. Voor Cosanta heb ik zeven jaar bij TNO Arbeid en Gezondheid gewerkt als beleidsonderzoeker, consultant, international business developer en EU manager voordat ik met mijn gezin weer terug naar Duitsland verhuisde. Als gepromoveerd econoom was ik bij TNO vooral betrokken bij Europese projecten en het modeleren van kosten-baten inschattingen en kwantitatief-econometrisch impact assessements op het gebied van arbeid en gezondheid. Ik was lid o.a. van het interne “Marktteam Duitsland” en de externe expert groep “Economic incentives for OSH” van de Europees Agentschap EU-OSHA in Bilbao.

Terug in Duitsland heb ik als EU coördinator voor het wetenschapelijk Europees netwerk PEROSH (Partnership for European Research in Occupational Safety and Health) gewerkt bij het Duitse “Institut für Arbeitsschutz” (IFA) en als EU projectmanager bij het Duitse centrum voor lucht- en ruimtevaart “DLR-Projektträger”.

Ik sta nu bij Cosanta voor de uitdaging om Stoffenmanager® in Duitsland meer bekendheid te geven, in een netwerk van verschillende partners en klanten. Ik zie mijzelf als vertegenwoordiger van Cosanta, dé aanbieder van intelligent, valide en IT-gebaseerd gevaarstoffmanagment. Als u daar meer over wilt weten neem dan  gerust contact met mij op, dat kan in het Duits, Nederlands of in het Engels!

Ik woon en werk vanuit Bonn. In mijn vrije tijd ben ik graag sportief & creatief en hou ik me bezig met Yoga en Asiatische kunsten. Sinds twee jaar practiceer ik met veel liefde en passie Chinese kalligraphie. Om op de hoogde te zijn en te blijven van innovatiemanagement, marketing & acquisitie volg ik een online management opleiding ‘Innovation and Entrepreneurship’ bij het Center for Professional Development van de Universiteit Stanford.